Μόλις φέρατε στον κόσμο το μωράκι σας. Ανάμεικτα συναισθήματα χαράς σας υποδέχονται διαδοχικά κάθε μέρα και μια γλυκειά αναμονή έφτασε στο τέλος της. Στη νέα ζωή που φέρατε στον κόσμο αξίζουν τα καλύτερα και σίγουρα το αίσθημα ευθύνης και τα ανάμεικτα συναισθήματα ευτυχίας και άγχους για αυτό το μικρό πλάσμα που εξαρτάται πλήρως από εσάς, γίνονται η νέα σας πραγματικότητα.

Οι γνώσεις πολλές που αποκτήσατε και που θα αποκτάτε καθημερινά, μέσα από την κοινή σας ζωή με το νέο μέλος της οικογένειάς σας. Βιβλία και βίντεο εγκυμοσύνης, τοκετού, ανατροφής του νεογνού γέμισαν κάθε σας μέρα με γνώσεις. ίσως μέσα σε αυτό τον κατακλυσμό γνώσεων κάποιος να σας ανέφερε και τη σπουδαιότητα να ασφαλίσετε το μικρό μωρό σας.

Ίσως να καταλάβατε και εσείς οι ίδιοι τη σπουδαιότητά μιας ιδιωτικής ασφάλειας, της πέραν της κοινωνικής ασφάλισης. Γιατί όμως αξίζει να κάνετε μια ιδιωτική ασφάλεια παιδιού;

Η ιδιωτική ασφάλεια σας δίνει την δυνατότητα μιας πληθώρας επιλογών παροχών σε ιατροφαρμακευτική κάλυψη, νοσοκομειακή περίθαλψη σε ιδιωτικά νοσοκομεία σε Ελλάδα και εξωτερικό και προνομιακά επιδόματα στις περιπτώσεις χρήσης του προσωπικού σας επαγγελματικού ταμείου ασφάλισης (ΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ κ.α.) σε δημόσιο νοσοκομείο.

Οι περισσότεροι Ασφαλιστικοί Σύμβουλοι, προτρέπουν τους νέους γονείς να ασφαλίσουν το παιδί τους, από την πρώτη κιόλας μέρα της ζωής του,  ώστε να εξασφαλίσουν κάθε πιθανό σενάριο. Η επιλογή του Ασφαλιστικού σας Συμβούλου, είναι ξεκάθαρα προσωπικό ζήτημα, για το αίσθημα εμπιστοσύνης που θα σας δημιουργήσει καθώς μιλάμε για μια προσωπική σχέση που θα σας στηρίξει και θα σας καθοδηγήσει σε κάποια δύσκολη κατάσταση.

Σημαντικό παράγοντα στην απόφαση έχει το κόστος της ασφάλειας του παιδιού, καθώς και οι εκάστοτε παροχές του προγράμματος.

6+1 σημεία που πρέπει να προσέξετε στην ασφάλεια υγείας του παιδιού σας

Τι καλύπτει το συμβόλαιο υγείας του παιδιού

Τα ψιλά γράμματα, τι καλύπτει το συμβόλαιο που θα επιλέξετε, τι παροχές σας δίνει. Από ένα τυπικό απλό check up μέχρι κάτι έκτακτο, επισκέψεις σε γιατρούς, επείγον περιστατικό (ατύχημα, ασθένεια, επέμβαση). Εννοείται πως οι καλύψεις διαφέρουν από συμβόλαιο σε συμβόλαιο (και από ασφαλιστική σε ασφαλιστική). Πάντα να προσέχετε τις λεπτομέρειες του συμβολαίου για τις καλύψεις και τις εξαιρέσεις, πριν υπογράψετε. Για παράδειγμα πολλές ασφαλιστικές δεν καλύπτουν διαγνωστικές εξετάσεις ή συγκεκριμένες εξετάσεις όπως επίσης τα ποσά κάλυψης διαφέρουν.

Η διάρκεια του συμβολαίου

Υπάρχουν δυο επιλογές, τα ισόβια συμβόλαια και τα ετήσια. Ο Ασφαλιστικός σας Σύμβουλος θα σας ενημερώσει αναλύτικά.

Πληρωμή συμβολαίου

Θα πρέπει να αποφασίσετε σύμφωνα με την οικονομική σας άνεση κάθε πότε θα καταβάλλονται τα ασφάλιστρά σας, επιλέγοντας σε μηνιαία, τριμηνιαία, εξαμηνιαία ή ετήσια βάση.

Πρόγραμμα υγείας στα μέτρα σας

Η Ασφαλιστική αγορά, διαθέτει πληθώρα προγραμμάτων. Αυτό που πρέπει να δείτε έιναι το κατάλληλο πρόγραμμα που καλύπτει τις περισσότερες ανάγκες σας αν όχι όλες με το καλύτερο και πιο συμφέρον κόστος για εσάς. Τα παιδικά προγράμματα της αγοράς κυμαίνονται συνήθως από 8 ευρώ τον μήνα μέχρι και 700 ευρώ τον χρόνο. Αυτό που αλλάζει είναι οι ασφαλιστικές καλύψεις που παρέχονται ανά προϊόν, το ανώτατο όριο ευθύνης και η θέση νοσηλείας.

Ορίστε την «απαλλαγή» σας

Είναι το ποσό που θα πληρώσετε με δικά σας έξοδα, σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο πριν ξεκινήσει να καλύπτει η ασφαλιστική ότι έχει συμφωνηθεί. Οι απαλλαγές ξεκινούν από 500 ευρώ, 1.500 ευρώ και άνω. Όσο η απαλλαγή αυξάνεται το ασφάλιστρό σας θα μειώνεται.

Ελέγξτε τον όρο «ποσό κάλυψης»

Είναι το ποσό με το οποίο σας καλύπτει η ασφαλιστική σας σε περίπτωση απαίτησης. Υπάρχουν ασφαλιστήρια συμβόλαια που καλύπτουν ετησίως νοσηλείες έως και π.χ €40.000 και ασφαλιστήρια τα οποία καλύπτουν μέχρι 1 ή 2 εκατομμύρια ευρώ.

Οικογενειακό ή ατομικό πρόγραμμα

Αυτό εξαρτάται καθαρά από τις ανάγκες σας και την οικονομική σας άνεση. Οι ασφαλιστικές προσφέρουν φθηνότερα ασφάλιστρα στα οικογενειακά προγράμματα.

Αναμείνετε αλλά όχι για πολύ

Συχνά, στα ασφαλιστήρια συμβόλαια υπάρχει ένα χρονικό διάστημα μετά την έναρξη της ασφαλιστικής κάλυψης, στο οποίο δεν καλύπτονται ασθένειες ή άλλα συμβάντα, παραμόνο έκτακτα περιστατικά όπως το ατύχημα. Η περίοδος αναμονής μπορεί να είναι μεταξύ 1-3 μηνών.

Σε συγκεκριμένες καλύψεις και παθήσεις μπορεί ο χρόνος αναμονής να είναι μεγαλύτερος. Επίσης, στην Ελλάδα και το εξωτερικό μπορεί οι χρόνοι αναμονής να διαφέρουν.